Отсега нататък ще слушаме много за неадекватните действия на предишните

...
 Отсега нататък ще слушаме много за неадекватните действия на предишните
Коментари Харесай

Волгин припомни кой създаде проекта „Борисов“

 

„ Отсега нататък ще слушаме доста за несъответстващите дейности на предходните ръководещи. Също по този начин непрекъснато ще виждаме хора, заемали основни позиции при предходното управляние, за които най-логичният въпрос ще бъде: „ Как е допустимо на този/тази да бъдат поверени такива виновни функционалности? “ Това съобщи в коментара си радиоводещият Петър Волгин при започване на предаването си „ Политически неточно “ по БНР.

„ Само че, знаете ли, когато подлагаме на критика дейностите на ГЕРБ през всичките години, когато управляваха, е хубаво да не забравяме по какъв начин беше основана тази конструкция и кой ваеше имиджа й на партия, която е изтъкана от евроатлантизъм и най-добре ще ни опази от комунистите. Защото ГЕРБ, както и Бойко Борисов не се появиха от нищото, не са резултат от някакво непринудено национално неодобрение. Това е специфичен план, основан и направляван, най-малко първоначално, от могъщи неправителствени организации. Най-общо можем да кажем, че досегашният български министър председател е рожба на напъните на хора, които доста държат да дефинират себе си като „ културен и цивилизационно прогресивен хайлайф “, сподели Петър Волгин.

„ Тези лица имат самочувствието да ни учат по какъв начин да живеем, да ни споделят по какъв начин да се държим, в случай че желаеме да станем част от съвършения евроатлантически свят. Огромни старания поставиха фондации като „ Глобална България “, медийни кръгове като „ Капитал “, „ интелектуални гурута “ като Иван Кръстев, с цел да трансфорат Бойко Борисов в национален воин. Съвети му даваха, министри му назначаваха и си фантазираха, че той ще им бъде постоянно признателен и постоянно ще пази ползите им. Най-вече финансовите, несъмнено “, съобщи Волгин.

„ Само че водачът на ГЕРБ прекомерно скоро се еманципира от менторите си и реши, че му е по-изгодно да си играе с техните стопански съперници. И тогава въпроснит „ интелектуален хайлайф “ спря да славослови Борисов и стартира да го упреква, че бил автократ, потъпквал законите и, ето го и най-страшния укор: защитавал ползите на Русия. Изобщо доста любопитна еволюция извървя целокупният „ умнокрасивитет “ във връзка с Бойко Борисов. Първо го величаеха, след това се въргаляха по жълтите павета в нервен опит да го върнат във властта, откакто за малко беше изпаднал от нея през лятото на 2013 година, а най-после го оповестиха за илитерат и мафиот. Бих могъл да кажа, че сходни полярни оценки приказват за тежки душевен проблеми на даващите ги, обаче няма да кажа това, с цел да не ми се обидят умните и красивите “, сподели още радиоводещият.

„ Никога не бих споделил, че хранениците на непознатите фондации имат душевен проблеми, само че и в никакъв случай няма да престана да им напомням какъв брой обичаха Борисов и по какъв начин го развяваха като знаме в „ битката против комунизма “. И споделям това не тъй като съм отмъстителен, а тъй като обстоятелствата би трябвало да се почитат. Освен това по никакъв начин не одобрявам дейни борци. Особено не одобрявам дейни борци против паднала към този момент власт. А виждам, че броя им от ден на ден се усилва с всеки минал ден. Хора, които до през вчерашния ден са били на хранилка при ГЕРБ, в този момент се изкарват първи борци против „ тоталитаризма на ГЕРБ “. Не е красиво това. Не го правете. Или най-малко малко по-елегантно го правете. Да не бие доста на очи “, съобщи още Волгин.

Според него не би трябвало да чакаме от служебното държавно управление да прави чудеса.

„ Добре е да помним, че назначеният от президента кабинет не е проверяващ, нито углавен орган. Но сигурно актуалното държавно управление е в положение да покаже почтено моментното положение на страната, както и практиките в обособените министерства, които не се вписват в понятията професионализъм и честност. Ако това в действителност стане, ние ще имаме съображение още веднъж да повярваме в страната, която в този момент следим с голямо съмнение. И, не, разкриването на порочните дейности, както и отстраняването на компрометирани фрагменти, не е реваншизъм. Това е най-логичното връщане към нормалността “, счита Волгин..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР